Az úgy kezdődött, hogy elegünk lett a fűnyírásból…

Vidéken, családi házban élünk. A házunk egy több mint 5000 m2-es telken áll. A munka és a gyerekek mellett soha nem tudtuk olyan gyakran lenyírni a füvet a telken, hogy elégedettek lehettünk volna az eredménnyel. Ez volt az első motivációja annak, hogy valamilyen állat „nyírja” a füvet helyettünk.

Állattenyésztési szakirányú agrármérnökként mindig is élt bennünk a vágy, hogy sok állat vegyen körül minket. Csaknem 20 év a köz- illetve a versenyszférában eltöltött munka után jött el erre az alkalmas pillanat.

Anyja: Donna, Apja: Capricornus Knightfire - Nubistic KecskefarmSosem gondoltuk volna, hogy egyszer kecskékkel foglalkozunk majd, de az anglo-núbiai kecskéket meglátni és megszeretni csak egy pillanat műve volt. Elbűvölt bennünket a nagy fülük, és a rendkívül kiegyensúlyozott és barátságos viselkedésük. A núbiai egy fantasztikus jószág! Innen ered a tenyészetünk neve is, a Nubistic Kecskefarm a „nubian” és a „fantastic” szavak összeolvasztásából született.

Az első, keresztezett állatainkat Magyarországon vettük, de hamar rájöttünk, hogy itthon tisztavérű állatot beszerezni nem egyszerű. Ezért indultunk el Németországba. Némi szerencsével hamarosan találtunk néhány megfelelő, nagyon jó genetikai hátérrel, és teljesítménnyel rendelkező állatot. Keresztülutaztuk fél Európát, hogy a helyszínen, tapasztalt tenyésztők véleményét is megismerhessük, és lássuk, hogyan tartják, milyen körülmények között érzik jól magukat az anglo-núbiai kecskék.

Miután szereztünk egy kis tapasztalatot kecsketartásból, újabb kemény dió, a sajtkészítés következett.  Igyekszünk sokaktól, sok mindent tanulni, és nagyon sokat kísérletezni, hogy a saját ízvilágunkat kialakítsuk. (Sajtjainkról bővebben itt olvashat)

Nubistic Kecskefarm - Anglo-núbiai törzstenyészet - gomolyasajt

Három gyermekünk is megbarátkozott a kecskékkel, ha segítségre van szükségünk, rájuk mindig számíthatunk.

Jelenleg 30 anyával dolgozunk. Célunk, hogy kialakítsunk és fenntartsunk egy magas szinten termelő állományt, amelyből a fajta kedvelői kedvükre válogathatnak tenyészállatokat. A Magyar Juh és Kecsketenyésztők Szövetségével folyamatosan együttműködünk, tenyészetünk törzstenyészet. Állataink folyamatos állatorvosi felügyelet alatt állnak.

Farkas Sándor és Farkas Gyönygvér - Nubistic Kecskefarm - Anglo-núbiai törzstenyészet